Vardagen kommer alltid ikapp

17 juli, 2017
77 Kommentarer

Vardag-semester..

Nu har vi haft några för många härliga semesterdagar ihop hehe 

”Vardagen” slog emot mig som en stenvägg imorse. Gästerna har åkt…

Tvätt, sand, sand och ÄNNUMERA sand över hela golven. Tristan är ledsen och sur över att jag måste ha missat att boka in tennisen den här veckan. 


Högar….

Charlie sitter i ett hörn och vägrar klä på sig. Sur och vill inte gå ut. Hans söta ögon har formats fyrkantiga/iphonekantiga av allt spelande. Han tittar under lugg och fräser åt mig.


Har någon i den här familjen svarat mig på ett vänligt sätt idag? Alla snäser och är sura.

Louie är gnällig. Skriker och gråter över precis allt. Skövlar, och kastar allt i golvet.


Tvätten….

Jag tappade ett glas med Yoggi i stengolvet. Hur faan kan skärvorna och glassplitter flyga så långt? Ett litet glas. Så mycket Yoggi. 


Vi har börjat gå varandra lite på nerverna jag och Filip. 

Vem har tagit morgonen/natten med LoLo. Vem sover mest/minst?

Tvätt, prioritering. Filip sticker till Tyskland, och har ett event resten av veckan i Båstad. Magnus jobbar… Jag jobbar oxå. Vems jobb är viktigast? Självfallet INTE mitt.

Tristan nya cykel blev snodd inatt. (Klippt kedja) Köpt den på blocket. Har inget kvitto grrrrrr


Ja,ja äntligen sover Louie!! 


En kaffe, fem minuter ”sitta ner”

Filip lyckades fixa in Tristan på tennisen… YES!

Njuta, njuta, njuta av lugnet innan nästa storm hehe


Inget vin, inga kolhydrater. Tappat 5 kilo över natten hehe JIPPI

Samlar du oxå mycket vatten? Jag är som en vattenballong


Sten var tvungen att bada. Han lyckades bita sönder en sopsäck och smaskade i sig en hel blöja FULL med skit.

Skit överallt. Louie gick i det, lekte med det,  smetade det på väggarna. Hundjäveln, skakade, snaskade och hann leka med skitet en bra stund innan jag märkte det.

Gamla majskorn täckta i skit… Pillade ut två ”recyclade” ur munnen på Louie, samtidigt som han ryckte mig i håret med bruna geggiga fingrar.


Hur har du det?

Den 1 augusti börjar jag jobba igen. Då tar jag semester ifrån semestern HAHA

Visst är livet underbart!! Älskar alla kontraster. Som en Red bull shot, att få vakna upp i denna underbara familj ibland

Ojjj??? Har någon av killarna duschat?


-VEM AV ER, TROR ATT JAG JOBBAR HÄR?????

Kom genast ner och plocka undan på toaletten!!

-Varför måste du aaaaaaaalltid vara så sur mamma?!!


Kommentarer

 1. Agneta,

  Härliga, ärliga och underbara Maggan du är överlägset bäst😅 Den starkaste och mest lysande stjärnan av alla på hela blogghimlen!!! Älskar att läsa om dig och din stora härliga familj utan en massa förskönande filter😍
  KRAM

 2. Marie Hylén,

  Haha, du gör min dag! Så ärligt och helt utan filter, underbara och jävliga vardag! Så ser ju faktiskt livet ut men vissa saker förtjänar man verkligen inte, typ hundbajs både här och där…..
  Kram till dig, DET förtjänar du!
  //Marie

 3. Marlene,

  Älskar din blogg. Känner så igen mig i det mesta du skriver. Blir glad varje gång jag läst och funderar själv på att börja blogga. Ha en bra dag! Kramar från en sjubarnsmamma!/ Marlene

 4. sandra,

  Magdalena!!! Igår hade jag bara en sådan jobbig dag. Allt va skitigt disk jobbiga barn osv. Läser din blogg å blir glad. För jag vet jaginte är ensam. Inte ensam med ett skitigt hem. Å inte den enda surkärringen till mamma :) Tack!

 5. Anne,

  Igenkänningsfaktorn är hög i ditt inlägg😊
  Kämpa på du är bäst Magdalena och tack för att du delar med dig av din sanna vardag utan försköning och krusiduller ❤❤❤älskart!

 6. Sara,

  Så ärlig, sån igenkänning, och precis som du skrev, vems jobb är viktigast hmmm ja… det går att diskutera. Längtar idag efter att semestra från semestern precis som du skrev. Men imorgon är nog detta skrivandet ett minne blott. Var dag har nog av sin plåga

 7. Sara,

  Så ärlig, sån igenkänning, och precis som du skrev, vems jobb är viktigast hmmm ja… det går att diskutera. Längtar idag efter att semestra från semestern precis som du skrev. Men imorgon är nog detta skrivandet ett minne blott. Var dag har nog av sin plåga

 8. anna,

  Hahahaha, fy fan vad bra du är, dör av skratt. Igenkänningskomik på hög nivå!!

 9. Kommandoran,

  Jag är en sån där människa som tidigt såg igenom det där ”rosenskimrande familjelivet fullt av villkorslös kärlek” och bla bla bla. Så jag valde medvetet och tidigt att aldrig gifta mig och skaffa barn. Well jag har gift mig med en man som redan har vuxna barn så det höll inte men jag har aldrig någonsin ångrat mig när det gäller att inte skaffa egna barn. Och när jag läser och ser det här som du så generöst och ärligt bjuder på så tackar jag mig själv för min klokskap :-) Och nu kommer Nazimorsorna att börja hojta om den där villkorslösa kärleken som jag som ”barnlös egoist” (jag föredrar själv att referera till ”BarnFRI realist”) helt går miste om. Och varje gång jag blir påhoppad för att jag så generöst och ärligt bjuder på mina tankar kring mitt barnfria val när jag blir förhörd av Nazimorsor så tänker jag stilla: ”Om ni (Nazimorsor) nu välsignats med så vackra och välartade barn och ni lever drömlivet, varför provoceras ni så oerhört av såna som mig?! Man kan tycka att ni istället skulle visa empati (eller åtminstone lite sympati) och tänka TYST ”Stackars henne som inte får uppleva detta himmelrike på jorden och aldrig får känna sig så älskad och älska! Henne måste vi vara extra snälla mot!”. Det var egentligen en retorisk fråga för jag har sedan länge svaret själv: ni vill inte att någon annan ska slippa ”detta helvete på jorden” som det inte finns någon ångervecka för. Du Maggan verkar inte tillhöra kretsen Nazimorsor för även om du avlat fram fem snubbar så verkar du vara befriad från den där barnsektmentaliteten. All heder till dig som står ut och kämpar på, även om du valt det själv. Tack för en underhållande blogg!

 10. A,

  Hahaha :D :D BÄSTA INLÄGGET EVER!!!!!

 11. Anna,

  Hahaha du är helt underbar!!
  Tack för att du visar hur livet är och ingen förskönad bild! <3
  Är så härligt att känna att jag inte är ensam i kaoset.

 12. Anna,

  Klockrent!!! Precis som livet är! Tack fina du som delar med dig av ditt liv! Du är fantastisk!

 13. Carina.broberg-lindau,

  Älskade Maggan, vilket lika liv vi lever😂😂😩😩😩. Men som mamma är det tydligen bara att bita ihop och fortsätta. Skickar lite styrka och kärlek som kanske gör att du orkar nån minut till💕💕💕

 14. Louise,

  Hej! Igenkänningsfaktorn är hög 😆 Vill bara tipsa om att ni ändå kan anmäla cykelstölden till ert försäkringsbolag om det är så att priset överstiger er självrisk. Kanske kan du skärmdumpa ett kontoutdrag/Swish eller har en kopia på annonsen/bild på cykeln alt. att säljaren kan hjälpa er intyga köpet om de efterfrågar underlag. Kram!

 15. Sandra R,

  Jisses, allt på en gång! Förstår att du vill ha semester nu, bort från semestern… Här har packkaoset just lagt sig och vi är redo att möta Österlen imorgon – äntligen!
  Jag är himla glad att få läsa om din vardag, igenkänningsfaktorn är ibland väldigt hög. Det tar udden av ens egen sunkiga vardag.
  Kram till dig!

 16. Ami,

  Jag bara måtte dra på smilbanden när jag läste ditt inlägg. Underbart inlägg och känner igen mig totalt! Semester har man på jobbet efter att man fått barn. 😊 Men vet du – det är bra att det är kontraster i livet, det hade väl vart otroligt tråkigt om den bara var en dans på rosor…? Tack för att du delar med dig!

 17. Mamma till tre,

  Helt underbart inlägg och precis som livet /semester är med barn. Tummen upp för dig som visar livets alla sidor…. jag har morrat runt här idag och städat barnrum och plockat å plockat och tvättat hundra maskiner tvätt(ok kanske inte riktigt)
  Ha det bäst!

 18. Limpan,

  Kom in på din blogg av en slump nyss, och vilken tur för var det roligaste jag läst på länge 😂👍🏼
  Och jag som har tyckt lite synd om mig själv för att jag har en vild och trotsig 2-åring och något trög sambo hemma 😉Inte längre.

 19. Sofia,

  Du får mig alltid att skratta 😁 Skit-historien alltså, gud vad äckligt, men roligt. Tack för att du delar med dig av ditt liv, så ärligt och oförskönat. Galet och härligt. Själv är jag tillbaka på jobbet nu och mannen svettas med ungarna om dagarna. 😊 kram! 😘

 20. Jennie,

  Du är fantastisk på att beskriva! Alltid lika roligt att läsa. Och man känner igen sig,BIG TIME, i dina vardagsbetraktelser.
  Ville bra säga det!
  Puss & kram
  Jennie

 21. Karina,

  Heeeelt jäkla underbart ju haha 😂😂 sänder dig en liten kram för att pigga upp i röran 😊

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf