Skåne, förutfattade meningar om blondiner och kvällspress

28 oktober, 2015
44 Kommentarer

Idag/ikväll flyger vi nog ner till Skåne.

Ligger kvar i sängen med en kaffe och känner mig som en ny människa.

Vilket fint program Tillsammans mot cancer var. Tårarna bara strömmade!

Cancer är vidrigt! Jag har inte blivit drabbad ännu, men rädslan när man har en stor familj finns där. VEM av oss alla, blir den första att drabbas?

image

Igår strövade jag utan mål.
Tog en långpromenad, var på banken, gick omkring på Åhléns och tittade på heminredning, böcker och kläder.
Gick in på Plagg och klappade på min DAGMAR tröja (den är lite ELLER mycket för dyr) så den får hänga kvar

image

Ser du vad som står på andra hyllan?

Det är ju min toalett/i huvudet på Maggan bok!! Har du INTE läst den???

Då rekommenderar jag dig att klicka HÄR!
Den är lättläst med stor text för oss tanter över 40 (jag är väl omtänksam ja?)

Men vill du läsa en VIKTIG bok, med ett ämne som aldrig går ur tiden?
Då ska du köpa den DEN HÄR!
image
My tittade förbi igår och gjorde sig fin!

Ps : scrolla inte ner om du är blond och på bråkhumör…hehe
image
Och det blev hon!!

Hon är såååå snygg i sitt mörka hår!!

Jag tipsade henne med några härliga förutfattade, men tyvärr i min värld sanna tankar

”Hade du haft superblont lockat hår till klänningen så hade du bleknat lite i puderrosa, tillochmed uppfattats barbie i vissa människors ögon.

Men med BRUNT/mörkare hår kan du sminka dig mer, ha lite mer extrema kläder, färger. Rött läppstift, smink, leopard, urringat, kortkort ”utan att folk stämplar dig som korkad blondin”

Med KORT brunt hår kommer du undan med mord!

Har du kortare mörk hår och bär GLASÖGON???
Då kan du ha hor-rött, gå naken och örfil män på gatan med dina hängbröst utan att någon tycker annat än att du kanske e liite smått galen ” hoho

Det är konstigt det där!?
När jag mörkare mitt hår, då märkte jag STOR skillnad på blickar och intryck.
När jag har glasögon då känner jag mig både smartare och mer sofistikerad..

FÖRUTFATTADE meningar!

Så gå inte i taket nu min älskade bloggvän
Jag är själv blondish och älskar blont, så jag menar inte att förminska varesig människa, färg eller ras.

Ok?
image
Jag har två vågar hemma och väljer våg beroende på humör. (INTE NU NÄR JAG ÄR GRAVID SÅKLART)

På en väger man 3 kilo mindre. Hehe det är den andra vågen.

666 vilken läskig dagsvikt?

Måste genast äta mer, så det står 777 istället.
Jag har dille på siffror.

Visste du att på de flesta flygplan och hotell har man tagit bort siffran 13 ?
Det är lit konstigt?
Att skrock kan ha en sådan inverkan.
image

Kom på en sak. Jag brukar ju alltid gnälla när tidningarna är dumma i huvudet, plockar citat, hittar på eller skriver lögner.

Måste kredda expressen lite.
Aftonbladet är oxå duktiga! Men är fortfarande i mina shitbooks eftersom de använder gamla och de fulaste bilderna de hittar.

Kvällstidningarna frågar nästan alltid om lov innan de tar en bild från blogg eller insta. Det är respektfullt.
Sen kan du ju inte styra vad de skriver såklart…
Men jag brukar för det mesta säga ja när de är så gulliga och frågar.
(Artikeln finns HÄR)
image
Den här rubriken UNDER känns dock lite smått korkad???

Vad har man fått den ifrån, varför? För att jag ska framstå bortskämd och divig?

KLART som f××n man hittar ett hus för den summan??
Jag är väl inte dum i huvudet???
image

Kram och hoppas du får en bra dag!!!❤


Kommentarer

 1. I mitt huvud,

  Wow, vad fin My är!! Vilken drömklänning!!
  Du är oxå fin, så klart! ;-)
  Ha ett skönt höstlov!

 2. Maria,

  Du förgyller vilken grå dag som helst med dina tankar och härliga kommentarer Maggan, älskar din blogg för att den känns så underbart befriande <3
  Ha det nu så bra i Ystad, strosa vid havet och bara ta det lugnt med familjen *var på Saltsjöbaden och åt deras underbara brunch i söndags som inte går av för hackor* ;)
  Änglakramar Maria

  • exotic car insurance cost,

   that, not all PVP is this entertainment only value tournament play that we see. They are plenty of serious tactical engagements, that last a lot longer than ten minutes.

  • audit insurance,

   Salam1 malaysia…..sy ade 1 soalan tuan puan abg kakak…….pernah dengar x jelajah kembara mahkota selain daripada Kembara MAHKOTA JOHOR……….??? Tq….CONTOH sy xnk ckp negeri dlm melaysia nnt terasa plak…kembara mahkota arsenal ke kembara mahkota man utd..sila beri ulasan….???

  • exotic car insurance nj,

   Jag saknar dina inlägg! Vila i frid kära Elisabeth, du har verkligen väckt mina tankar gång på gång. Många kramar till Jörgen och Adam, Isac och Joel. Mina tankar är hos er!//Tina

  • Im no professional, but I imagine you just made the best point. You obviously fully understand what youre talking about, and I can really get behind that. Thanks for being so upfront and so honest.

  • car insurance sudbury,

   Alguien sabe que fue de los padres de lightning y serah?? Posiblemente el padre o la madre salvo el mundo una vez, y de ahi se reencarno en dios/diosa y por eso las eligen

  • www uaic com,

   Just cause it’s simple doesn’t mean it’s not super helpful.

 3. Annika,

  Jag tycker inte att Mys hår blev så bra. Förlåt, men det ser liksom lite ”dött” ut. Precis så blev mitt (född blond) hår när jag en gång provade att färga det brunt. Livlöst och matt. Kanske några slingor eller en balayage kan liva upp det lite åt henne?

 4. Tove,

  Fy satan vad jag håller med med hårfärgerna, sjukt egentligen men sant!

 5. Inredningshjälpen,

  Åh vilket härligt lyxproblem att leta efter nytt fint boende :) Just nu finns det hur många fina objekt till salu som helst, jag brukar alltid kolla in objekten hos ESNY, Per Jansson, Alexander White eller Bukowskis Realestate före jag skvaltittar på Hemnet eftersom de finaste objekten oftast finns hos de mäklarna.
  Inte för köp kanske ska tilläggas, utan som ren inspiration och dagdrömmeri :)

  Lycka till med letandet!

  Inredningshjälpen/A

 6. Rebecca,

  Appropå talet 13.
  Jag jobbar på en onkologisk vårdavdelning och där har vi tagit bort rum 13.

 7. Agnes,

  Hej Magdalena,

  Din bok ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” är en av mina favoritböcker inom genren biografi. Tyvärr när jag ville köpa den så fanns den inte i butik, men jag lånade den på biblioteket och jag kunde inte lägga ifrån mig den. Jag läste ut den på tre till fyra dagar och grät mig igenom större delar av boken. Nu när den finns igen att få tag på så kommer den absolut och åka in i bokhyllan

 8. Lena,

  Du är såååå vacker!! My likaså!! <3 & verkligen söt i nya hårfärgen & som en Prinsessa i den klänningen…. suck… själv har jag en valross som klänger runt midjan gahhh… :( (inte en bebis) *skratt* ;) men jag jobbar påt! -beatch 2020! mohaaaaa…. ;)

  Varm kram fina människa <3

 9. Sara,

  Vilken härlig dag du haft!

 10. Lindha,

  Som blondin med stora bröst vet jag precis hur det är :( Har varit brunhårig några gånger men trivs ändå bäst som blond :S Jag får väl förminska brösten och skaffa glasögon jag med ;)

 11. Barbro,

  På tal om hår så tycker jag och många fler att DU är så snygg i din frisyr. Löshår som hänger långt ner på ryggen, nej fy för det och Montazami frisyr som för övrigt är en cool kvinna.

 12. Karin,

  Ja, fy så läskigt! :\ Skulle känna starkt obehag om vågen stannade på det talet. 777 ska det vara!

  Kram! ❤

 13. Sara,

  Du skriver att de är fördomar, men du gör ju allt du kan för att infria dem, eftersom du säger att de stämmer..? Det är inget annat än oikofobiskt, för att inte tala om extremt politiskt korrekt. Otroligt trist att du har sällat dig till gruppen som gärna klankar ner på det typiskt svenska/nordiska. Det finns de som hackar på blonda (det är okej), på kristendomen (det är okej), på ljus hy/blekhet (ingen vill ha det), på svenska män (det är okej), på svenska traditioner (det är okej). MEN j-lar i min lilla låda om någon klankar ner på någon annan hår-/hudfärg, religion eller utseende!
  Du säger att det är fördomar och tycker samtidigt att det är okej att man har det?! Du har dem ju själv? Obs, om blonda, alltså. Ser du (och många andra) inte hur snett det är? Är det ”för många” blonda på en och samma bild så blir det ramaskri här inne bland kommentarerna, alltid retar sig någon på det, men jag fattar det inte? Dessa ytliga kommentarer får ofta passera utan att någon protesterar. Vi är så vana.

  Lustigt att du hyllar AB och Expr, förresten. De är ju mästare på att trycka ner allt svenskt, i denna tid då vi ska gilla alla andra utom oss själva. Ni inser tydligen inte att ett land vars urbefolkning förnekar sig själva, sin religion, sitt sätt att vara och sitt ursprung – det finns inte. De flesta är motståndare till ”Jante”, men här går det bra, om det bara går åt det ena hållet? Lite framförhållning krävs här. Ett dåligt ex. är Svenska kyrkan där de har föreläsningar om och präster som vurmar för allt annat än Bibeln och kristendomen för att uttrycka sig milt.

  • Anne,

   Orka…

   • Sara,

    Nä, att du inte orkar (eller inte har förmågan att) argumentera emot, det är tydligt.

 14. Jenny,

  Du är en SÅ vacker människa, likväl på insidan som utsidan.

 15. MiaD,

  Du är så rar och genuin. <3

 16. Hanna,

  HAHAHAHAHA!

 17. Hanna,

  Hela inlägget kommer aldrig med? Skrev att dina tankar om blondiner vs brunetter stämmer så bra!

 18. Sofie,

  Förlåt men jag skrattade högt åt Hänt Extras rubrik (för visst är det Hänt Extra?). Humor! :-)

 19. Richard,

  Guldlock/ golden retriver mot svartepetter hmm…. Blondiner är alltid snyggast . Det är drf någon tönt myntade dum blondin, utseendet kan han/hon inte hitta något fel på…. Om personen inte är kort och tjock haha

 20. Mr Richard Andersen,

  Svartskalle är en förolämpning medans ljushuvud är en komplimang

  • Gisell,

   Hahaha…! Det ska jag komma ihåg när jag hör skitsnack om blondiner. :)
   Och du har rätt, de är antagligen bara bittra och avundsjuka.

 21. Katarina,

  Grattis till bebismagen! (sent omsider – är bloggläsningsperiodare :-)) Jag gick också upp 30 kg för varje graviditet och jag antar att det är kroppen som kräver det för jag var verkligen hungrig (och är smal i vanliga fall, precis som du). För att inte tala om hur hungrig jag var under amningen…jag gick inte ner ordentligt i vikt förrän efter jag slutat amma. Men eftersom jag pumpade ut mjölk också (hade väldigt mycket) så kunde jag också se den enorma skillnad i energiinnehåll på den beroende på om och vad jag ätit. Jag producerade grädde när jag åt rejält och en chokladkaka till mellis. Om jag åt enbart mager mat blev det minimjölk. Barnen reagerade också på det; om de fick gräddmjölken var de mätta länge och kunde i princip klara sig en hel natt på det kvällsmålet, men om det var minimjölk var de hungriga efter en timme igen.

  Vad gäller håret – jaaa, verkligen stor skillnad på bemötande på dessa till synes oviktiga detaljer!! Har haft alla hårlängder och färger. Trivs bäst i kort, brunt hår (och anser att jag passar bäst i det också). Men det är också skillnad på VEM som reagerar. Kvinnor är mer ”objektiva”, antagligen för att de är så vana att förändra sitt eget utseende med frisyr och färg och smink. Män bör vara objektiva i professionella sammanhang och blir det i större och större omfattning, som tur är. I sociala sammanhang visar det sig vilka som är bra människor och vilka som ser kvinnor som objekt. De sistnämnda är de som synar ditt utseende först och börjar tala med dig efter det. De ska man sky som pesten; det kommer inget gott ur det. De som fångar din blick och går fram med utsträckt näve för att presentera sig är ofta bättre och intressantare personer att konversera med. De är intresserade av människan, inte håret, brösten, rumpan eller de höga klackarna. Deras åsikt om mitt utseende ger jag nämligen blanka f*n i. Deras åsikt i andra frågor kan däremot vara intressant att höra och diskutera. :-)

 22. hinkle insurance lancaster pa,

  ToiletHeadTVApril 15, 2012 at 10:42 pmI been watchin Law & Order:SVU, Criminal Minds, & CSI:Miama ALLLLLLL freakin week. lol. Imma be sad tomorrow when I can’t watch it. /:

 23. auto insurance vero beach fl,

  Que post importante. Eu sofro com o outro lado do “problema”. Tenho 1,58 e peso 43. Os mecanismos que a gente encontra pra lidar com isso são muito cruéis. Eu já fiz cada coisa…

 24. car collection insurance,

  With property being a long term commitment, recent fall in housing prices is good news for both those looking to invest and those looking at entering the housing market.

 25. anyone on this comment live in oklahoma? i am thinking of applying there to OU.Also, like when in high school, The ACT, the only section, you had to know to do good was the math part. The other sections you couldn’t really study a lot for.same way, what courses should i put a lot of emphasis in so that i can do excellent on the MCAT?what courses do i have to have before taking it? hope someone can help.

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf