Karpaltunnelsyndrom, släkten och bäbisnacke

27 februari, 2016
75 Kommentarer

Thaimat och halva klanen Larsson på besök igår! (Ungdomarna pluggar ju i USA)

Riktigt trevligt!
image

Så mycket kärlek…
Jag är verkligen lyckligt lottad som fått en sådan fin och genuin extrafamilj
image
Vi åt en god lunch med farmor Carin på dagen och gick och hälsade på farfar Lasse…
image
En stolt farmor
image
image

Kusiner, fastrar och farbröder..
image

…turades om att hålla det lilla miraklet

image

Läste att domningarna i fingrarna (karpaltunnelsyndromet) skulle lägga sig efter graviditeten? Mina domningar har blivit värre? Nu nervsticker hela armen/axeln.
image

Min arm blev väldigt svullen och blå efter droppkanylen i måndags. Kan det bero på det tror du?
Usch!! Jag hoppas verkligen inte att det här karpaltunnelsyndromet håller i sig?! För då måste man väl operera?

image

Isak och bäbis på de översta bilderna
Och Tristan och bäbis under..

(Charlie är han redan en kopia av..)

Lance ser jag inte riktigt i bäbisen ännu.
Lance är/har alltid varit rätt lik Magnus.

Men det kommer säkert. Bäbisen har verkligen bytt utseende för varje dag.

image

Han är verkligen en liten gubbe med å fågelnacke!
Bäbisar luktar SÅ gott!!
Andedräkt när de gråter, pruttarna och nacken, halsen…

image

Barnen är och badar med Basti.
Jag sitter oduschad och trött i soffan och stirrar in i väggen. ÄLSKAR tystnaden!

Filip hade några ärenden till Malmö.
Jag kommer nog få vara ensam med bäbis i minst ett par timmar. Underbart!

image
Var 3 timma vill han äta.
När Charlie var liten skulle man äta var 4?
Det kan man väl skita i? Är de hungriga så är de väl hungriga…
image
Svar på några frågor:

VÄSKAN som jag fick av Sophie i present.

Den har hon köpt på något slags outlet på Götgatsbacken på söder.
250 kr tror jag att hon sa att den kostade…
image

Min fina cape kan du oxå hitta HÄR!

image
image

Vi syns lite senare x


Kommentarer

 1. Jeanette,

  Grattis till lillkillen!
  Mitt namnförslag är Sackarias.
  (Ev med Z ist).
  Kram och lycka till!

 2. Anna...sexbarnsmamma,

  Nu har jag aldrig flaskmatat utan ammat mina barn men det måste ju vara samma grej, låt honom äta när han vill:)
  Har ammat både var och varannan timme länge:)
  När jag föddes -77 så var det strikta ”regler” att ge bäbisar mat var fjärde timme. Herregud så stressad mamma var över detta eftersom jag var jättehungrig, o mager blev jag!
  Nä för sjutton! Mata mata mata:))

 3. Veronica,

  Jag hade jättestora problem med karpaltunnrlsyndrom i ena handenprecis efter jag hade fått barn, jag blev jättesvullen vid handleden och kunde inte använda klocka. Eftersom jag redan hade opererat en hand några år tidigare så hade jag något att jämföra med, och det här var mycket värre! Jag fick smärtstillande utskrivet, och var supernoga med att ha skena på natten, och till slut gick det över. Stort lycka till med allt, tycker att du verkar vara en genuint snäll och omtänksam person, och jag är imponerad av din styrka!

 4. Ida här och nu,

  Tänk att en ny liten människa kan vara så söt! Jag vill krypa in i skärmen och bara lukta på honom.

  Och de där med maten. Låt honom äta när han är hungrig. Varför ska han behöva vara hungrig? Har aldrig förstått de där med tider emellan. Vissa dagar är jag hungrig hela tiden och andra inte alls. Varför skulle bebisar vara annorlunda? Och med tanke på hur mycket hsn ska växa och utvecklas behöver han väl all näring han kan få. Kram

 5. Jenni,

  Skaffa en skena och var noga med att använda den varje natt.
  Jag hade superproblem med min hö handled d stack och domnade hela tiden dygnet om men gick till läkaren och köpte en skena som har hjälpt, känner inte av något längre så testa o ge det iaf 2-3 månader för det tar så lång tid innan det ger med sig.
  Du kan ju gå ner till Novakliniken i Ystads hamn och köpa en skena,där köpte jag min :)
  Lycka till kram Jenni ❤️

 6. Jessie,

  Hej. Ett stort grattis till eran nya familjemedlem en riktig guldklimp. Med tanke på din hand ska du när du håller Lilleman ha en kudde för avlastning. Sen är det ingen dum idé å gå in på nätet typ rehaboteket.se å köpa ett handledsskydd å använda så ska din smärta ge med sig det kan vara lite segt. Du är grym och tycker att du rockar å kan förstå att du är inte mer en människa man orkar inte hur mkt som helst. Njut å bara vara är nog så bra. Kram från västkusten. Med tanke om du är öm där du haft nålen finns en salva på apoteket som heter hidrouidsalva smörj på de så går blåmärken tillbaka.

 7. Anna Voltaire,

  Grattis! Avvakta med en ev. operation av karpaltunnelsyndromet. Du svullnar säkert av. Det tar lite tid men till slut så. Om det inte finns risk för nervskada vill säga. Jag hade i båda händerna när barn nummer fyra kom ut och lät den ivrige kirurgen göra på vänster hand. Tur jag inte vågade med höger som var värst. Den är nu helt bra men vänster är svagare än innan. Så kan det går. Och visst fick jag samma med barn nr fem och sex också men det försvinner som sagt. Men såklart lyssna på din egen läkare i första hand.

 8. Sarah,

  Mysig dag ni har haft! Bebisarna ska få äta när de vill säger min BVC sköterska, så det har våran lilla bebis fått gjort. Och han växer bra och är pigg! Jag ammade först men sen började med ersättning istället. Fast ersättningen kunde vara lite ”kraftig” för magen så vi köpte Sempers som är mer lättsmält för magen och även sempersmagdroppar som är toppen bra och det är naturliga bakterier, så det känns lite bättre att ge honom då. Fast många av mina kompisar använder NAN och gillar den ersättningen också. Våran lilla kille som är 5 månader nu, kunde absolut inte sova någon annanstans än i famnen! Haha på riktigt alltså.. När han var född så bar jag honom 23 timmar om dygnet i famnen. Vi fick sova med honom i famnen.. Super läskigt tyckte jag men han vägrade att sova någon annanstans! Hehe så det sa de till mig på BVC också, att om han vill vara nära så ska han få vara det. Han gallskrek så fort han fick ligga i vagnen inomhus eller i spjälsängen. Men det blev bättre som tur är! Jag tänkte bara dela med mig lite, det är jobbigt ibland när man får ”FÖR” mycket råd också. Ha en fin dag! Stor Kram

 9. Sola,

  Grattis till en underbar son,har ett namnförslag Kias,omkastade bokstäver av Isak, allt gott till din familj,varma kramar

 10. Anna,

  Hej Maggan! Tack för en fin blogg och för att du är så härlig. Jag är i vecka 30 och har följt slutet på din graviditet och förlossningen med spänning :) Stort grattis till Bäbisen <3

  Nu till en annan sak. Jag är infernaliskt trött på min i princip obefintliga ögonbryn och funderar på att 3D tatuera. Är du fortfarande nöjd med resultatet? Jag har hört en hel del om att färgen kan förändras över tid och bli lite gråaktig. Har du märkt något av det? Massor av kramar och kärlek!

  • Magdalena,

   Älskar dem!!!!! Supernöjd…
   Grattis och lycka till. Inte långt kvar nu. Kram

 11. Hanna E,

  Nu har jag ammat mina barn, men jag tycker inte att var 3:e timma är speciellt ofta så jag hade gett honom mat när han vill ha.
  Jag tror inte att det är riktigt bra för deras magar att äta så sällan, då är det nog bättre att ge mindre men oftare.
  Min äldste åt stora mängder redan från början och jag upplevde att det blev en del magknip av det innan magen hade vant sig vid de stora portionerna.
  Tvåan åt mindre portioner men oftare och hade inte alls samma problem med magen.

 12. Lena Nilsson,

  Hej! Jag har opererat karpatunnelsyndrom
  Innan hade jag en skena på dagtid varje dag.
  De fick jag inte när jag fick barn, utan fick problem utav jobbet. Efter op har jag ingen direkt någon styrka i handen och fortfarande domningar i 3 fingrar. En del hjälper det och en del inte.
  Gå till sjukgymnastiken och se vad de kan ge dej för hjälp. Lycka till . Och Grattis till Er bebis.

 13. Tina,

  Är inte Fabian ett väldigt fint namn? Såg att
  Filips pappa hette så i andra namn ❤️

  Tack för en fantastisk blogg du fina människa

 14. Cecilia,

  Hej! Skriver ang dina händer. Jag fick ont efter mitt sista barn. Det är en åkomma som man kan få efter barnafödande. Tipsar dig om att söka en arbetsterapeut/läkare på en handklinik och få hjälp! Jag fick handskenor som hjälpte jättemycket! Det är inte karpaltunneln, uran det ger sig men tar tid. Sök i tid, för det blir värre o gör jätteont! Jag kunde inte ens bära bäbis.. Hoppas det hjälper dig med, kram

 15. Bettan,

  Grattis till det lilla underverket. Han är så fin =)
  Jag brukar aldrig kommentera hos dig men nu känner jag att jag måste ang karpaltunnel-känslan du känner. Flera, oberoende, massörer, som jag pratat med säger att operation inte är lösningen då problemet sitter i axlar/armar. OM det skulle vara så att det är karpaltunneln så går det att lösa med hjälp av behandlingsmassage för att släppa på trycket av blodtillförseln som har täpts till i armen och ner i handleden. Min mamma har själv opererat och har nu flera år senare fått tillbaka symptomen. Men går du till en läkare så förespråkar ju inte den massage. SJÄLVKLART INTE! utan säger operation :(
  Allt gott till dig och din familj!

 16. Ma,

  Gokväll! tips! gå till en arbetsterapeft så får du hjälp med de jobbiga tunnlarna.. handledskena e underbart å får väck de!!

 17. Jeanette Wassberg,

  Hej, gå till en kiropraktor för att få hjälp med foglossningen. ❤️ De kan även fixa karpaltunnelproblemen. Min svärfar blev bra efter två behandlingar. Innan kunde han knappt sova.

  Grattis till dina ljuvliga barn och till nytillskottet.

  Kram

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf