Jag ska bjuda på middag ikväll, hjälp?!

19 februari 2012 16:59   30 Kommentarer

Vi får gäster ikväll..
Och jag har fått en mindre hjärnsläpp, vad ska jag bjuda på???
Hjälp mig snälla! Något lättlagat inte för trist och inte nobelmiddagen.
De kommer klockan sju och jag biter på naglarna..


Kommentarer

  1. Åsa,

    Stekt/grillat kött, en stor sallad med fetaost, röd lök & goda tomater, samt olika röror av crème fraiche plus olika sorters kryddsmör: smarrigt :)




  2. Linda,

    Hej!
    Fixa en lasagne med en god sallad, alltid smarrigt. Köp färdig ostsås och färska plattor så går det kvickt!

    Efterrätten kan vara semlor!

    Lycka till!

    Kram/
    Linda




  3. ellinor jonsson,

    Ugnsstekt lax med zuccini,paprika,purjolök,vitlök,cremefraiche.
    Laxen i ugnsform,på med citron saft,salt och peppar. Fräs på grönsakerna och lägg på laxen, på med creme f och in i ugnen. Sallad och ris för den som vill.

    MÖÖÖÖMS, Elle




  4. Linda,

    Hej igen:)

    Sorry, glömde att det skulle vara Lchf…..

    Linda




  5. Ida,

    Jag har ett favvorecept…smakar och känns som nobel men oerhört enkelt o snabbt!

    Köp färdiga laxfileér (från frysen), tina och skär ett snitt mitt längs med ovansidan på filén (så det blir en liten ficka).
    Blanda räkor, dill, lite majonäs + cremefraiche, + lite cayennepeppar- så det blir en härlig gegga. Lägg denna i snittet på laxen + ovanpå. Hysta in i ugnen ca 15 min.
    Gör en sås genom att blanda ihop creme fraiche, matlagningsgrädde, dill, fiskbuljong och ev. lite salt och vitpeppar i en gryta och värm på.
    Servera med ex. potatis (eller något annat som passar din diet).
    Nu blev jag hungrig!




  6. Lisa,

    Lax o skaldjurssoppa – fänkål, tomater, purjolök vitklök fräs i oljja med saffran, Halv flaska vitt vin, grädde lägg i lax oxh kräftsjtärtar o aioli till = gott o snabbt!




  7. Mona,

    Hej Maggan här kommer ett middagstips till er. Köttfärsbiffar med Tzatsiki och grönsallad. Vi åt det i freedags snabbt och gott, stekte biffarna i pannan och sen fick dom bli klara i ungnen. Blev saftigt och gott! Lycka till med vad du än bjuder på
    Kram




  8. Lotta,

    Helstekt oxfilé sköter sig själv i ugnen! Med ceasarsallad och rödvinsås!




  9. Tanja,

    Gourmetmat på 30min! 4 pers . Stek bara ytan på 4 kycklingfiléer . Blanda i en skål 5 dö crème fraîche , 200gr strimlad rökt skinka, persilja , riven ost , 3 msk skånsk stark senap! Lägg filéerna i ungsform häll över gojan!! In i 225 gr i 25 min! God sallad o stekt potatis eller ris till den som vill ha !! SUPER gott lovar kram




  10. Anna M,

    Gå ner till korvmojen och tjacka tunnbrödsrullar med räksallad, det viktigaste är ju att man ses och umgås. =)
    Förövrigt så verkar det vara virus på din blogg, kanske andra som kommenterat det men jag orkar inte läsa alla kommentarer.
    Ha en skön söndag
    Kram




  11. karin,

    Halloj magda!

    Jag kan tipsa om inbakad kassler el fläskfile, och egen klyftpotatis, sallad.

    Du ska ha:
    smördeg (färsk)
    Kassler el fläskfile
    cantadoost
    cremefraiche
    ägg

    Du gör en smet av (vispa)cantadoosten och cremefraichen.
    Skär kasslern i skivor(fläskfilen skär du oxå i skivor och steker så dem blir klaraoch kryddar)

    Ta en ugnsform, ha i lite smör, så att smördegen inte fastnar..
    lägg ut smördegen i formen..ställ sen kassler el fläskfilen
    på smördegen .
    Ha sen på cantadoosten/cremefraiche smeten, på köttet som du har på smördegen..ha sen ihop smördegen..så det ser ut som inbakad..:)

    Innan du har in det i ugnen, så ta 1-2 ägg använd bara vitan, då blir smördegen lite knaprig, och får lite färg..
    ugn i 175-200* i 30-40 minuter i ugnen,

    Klyftpotatis, och en grönsallad till är super gött.

    märks att man inte är kock..med tanke på hur man ska ska försöka beskriva genom mail hur man gör.
    Men lycka till, om du gör detta.

    Kram
    Ps va stor charlie plutten har blivit..han är så lik pappan, speciellt när han ler..annars är han så lik dig oxå…:) <3




  12. Motherofone,

    Wallenbergare med i potmos/blomkålspuré, och krämig kantarellsås/rårörda lingon! Yyyuuuuumiii!! Gino till dessert (lite vit choklad kan väl inte skada??? ;)




  13. Maria,

    Hej, jag brukar få samma mörka utväxt som du får och ett TIPS TIPS är att köpa Brillance color 811 scandinavia blonde. Den är perfekt färg och är just det – färg! så det bleker inte och sliter inte lika mkt på håret som det eviga blekandet. Jag brukar alltså köpa ett paket och bara gnugga in det i utväxten och poff! ser helt naturligt blond ut i en månad. Liksom sådär solblekt och inte rysk blekning. Sen varvar jag detta med att gå till salong var 4-5 månad och slinga. Så bra detta, lovar.




  14. Sofia Ö Hedin,

    Du skulle kunna göra dina goda laxpaket!! Eller helstekt lax i ugnen med pressad potatis (för de som äter det), en kall sås på creme fraiche, stenbitsrom, finhackad dill och grönsaker till. Superduper gott och enkelt, nyttigt också för den delen :)
    Eller något kött, klyftpotatis/potatisgratäng, kantarellsås och en fräsch sallad. Till middag idag skall i alla fall jag göra älgfärsbiffar, potatis och kantarellsås :)

    Oj, nu blev jag hungrig! :) Hoppas du får några bra tips! Massa lycka till och ha en trevlig kväll!




  15. Caroline,

    Jag skulle köra på ugnsstekt lax!
    Det finns en god creme fraiche med parmesan som man kan ha som ”täcke” över laxen. Enkelt och supergott!
    Lycka till med maten!




  16. Ingela F,

    Snabbt och gott sa Du…
    Tacosoppa med nachos och gräddfil…..yumm!!!!




  17. 'lena*,

    Lax i ugn på med god färskost gärna en med god smak 15 min 175 grader, sallad med fetaost snabbt gott och enkelt du kan ju göra klyftpotatis till de andra : ) Ha en toppenkväll …kärlek*




  18. Paulina,

    Här kommer ett recept på en mycket enkel rätt som tar max tio minuter. Nyttigt och gott är det också!

    Skär laxfileer (4st) i lagom stora bitar (tärningsbitar) och fräs upp. Häll på 1-2 burkar lätt kokosmjölk och en burk vatten. Addera Santa Marias kryddmix Tom Kah. Salta och peppra å strö lite vitlökskrydda i. Servera som soppa eller med ris till.

    Good Luck!




  19. Tessan,

    Jag brukar alltid svänga ihop en paj när jag inte vet vad jag ska bjuda på. Gör en god sallad till:)




  20. Anna,

    Tacopaj som är LCHF vänlig med en god sallad? :P




  21. Lundabo,

    Ni som inte ätit detta har missat något av det godaste jag ätit! ta en fläskfilé, skär en skåra i mitten, tryck ner vitlöksost(sådan man köper på burk) linda bacon runt om och in i ugnen! Sååååå saftigt och såå gott! Valfria såser till! Sallad och klyftpotatis!!! Mums!!!!!




  22. Wilma,

    Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika.
    (4 portioner)
    (Recept från tasteline)

    Ingredienser
    4 st kycklingbröstfiléer
    smör, att steka i
    1 st tomat(er)
    1 kruka(or) basilika
    3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
    2 dl vispgrädde
    2 st vitlöksklyfta(or)
    2 dl crème fraiche
    salt och peppar
    2 dl riven ost
    haricot vertes

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

    2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

    3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

    4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

    Supergott och enkelt! :)




  23. annelie,

    Virusvarning på din blogg Maggan. Sett på Katrins blogg i kommentarerna att vi är många som varnats. Kolla upp snarast.
    Ha en fortsatt fin kväll. Kram.




  24. eva sjöstrand,

    hej magdalena

    jag fattar inte hur ni har råd med den där dyra maten, kött är ju jättedyrt, berätta o inspirera mig
    kram mior




  25. Pingback: omega 3 fatty acids

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf