Igår var en sån där dag…

31 mars, 2015
100 Kommentarer

Igår var en sån där dag då jag INTE önskade att klockan ringde.

Tog bort mitt inlägg efter 40 minuter. Kändes för snyftigt…

Publicerade det igen. Skitsamma, jag kan ju inte vara ensam om att må dåligt ibland

Det kryper i kroppen, har tryck över bröstet och känner mig tom och ledsen.

On of them days again….

Har ställt in alla mina åtaganden och möten.

Ett litet bakslag. Har rusat på för hårt, spelat för tuff och stark, säger min hjärndoktor.

Det var väl KANSKE lite väntat sa han oxå?

Vissa biter ihop och kör fullt ut, andra pyskör. Men förr eller senare stannar bilen.

Min bil stannade i morse. Kunde inte andas när jag gick hem från förskolan.

Jag vilar idag, kommer vila lite mer. Vara snällare mot kroppen och sluta utsätta både den och själen för destruktiva handlingar.

Ta det lugnt, koppla bort sånt som ger dålig energi… Åka till Skåne, ta semester och inte ställa några krav på mig själv.

Hade man fått möjligheten att ”bara” sörja och ”vara”?
Men vet du vad…
Under mitt liv, under mina 39 år, så har jag ALDRIG varit med om så många människor som försökt sko sig på våran familjs sorg och utnyttja situationen som de gjort under det senaste 7 månaderna.

Det är faktiskt helt sinnessjukt!
Ska man skratta eller gråta?
Hade jag dragit ett axplock för dig, så hade du häpnat och inte trott att det var sant.

Vissa människor är verkligen inte friska i huvudet?

Men den vidriga gubben som på ett förkastligt sätt försöker tjäna sig en kova på Isaks död? Tog faktiskt priset idag.
Han puttade mig över kanten…

Jag är på riktigt lite rädd för mig själv. Känner mig som en aggressiv pit bull.
Jag kan bli så arg att jag ser svart.
Vill slita folk i stycken.

Sen kommer tårarna och de vill inte sluta rinna…

Man ska samtidigt försöka vara en bra mamma till de andra barnen….
Men känner ett ständigt misslyckande. Inte räcka till, att inte kunna hålla ihop säcken. Högarna bara växer och sprickorna blir bara större och större. Skuld. Man tappar kontrollen.
Sköta jobbet.
Vara stark.
Frisk.
Trevlig.
Le…..

Idag ler jag inte. Jag tänker ge själen semester. Försöka kontrollera mina vilda sorgsna, arga och svarta hästar.

Låta Filip eller någon annan parera alla sparkar. Sova och hoppas det känns bättre imorgon.

Kram, och tack för att du finns x


Kommentarer

 1. Heléne,

  ♥♥♥♥

 2. Pernilla,

  Fina du, jag har inga ord som lindrar, kände bara för att ge dig en cyberkram ❤️ Det är svårt att balansera på en skör lina, mellan hopp och förtvivlan, men en dag har linan du balanserar på blivit starkare och du fått bättre balans och tvivlet blir till hopp ❤️

 3. Caroline,

  Hej Maggan!
  Jag har följt din blogg länge och det känns som om jag nästan känner dig. Konstigt egentligen eftersom du inte alls känner mig. Därför kändes det som om jag vill skriva nu,för inte kan jag låta ”en vän” må dåligt utan att reagera… Jag har aldrig kommenterat förut,vet inte vad det var som gjorde att jag tog steget idag. Kanske nåt du skrev, kanske kontrasten att jag sitter med en nyfödd bebis medan du förlorat ditt älskade barn. En kontrast som jag nästan skäms över,hur kan livet vara så orättvist?
  Jag tycker att du verkar vara en sån härlig person. Humor, glädje, jävlaranamma kombinerat med sorgsenhet, sårbarhet, känsla av otillräcklighet. Jag tror inte livet med dig någonsin är trist.
  Antar att jag med denna kommentar bara vill visa dig att jag tänker på dig,faktiskt oftare än jag läser bloggen och hoppas att du går mot att må bättre och bättre… kramar Carro

 4. Nanny,

  Kram <3

 5. Therese,

  ❤️

 6. Malin,

  All styrka till dig ❤️

 7. Anna,

  Din blogg är den bästa! Styrkekramar till dig

 8. Maria,

  Varför inte avstå Postkodlotteriet en säsong och ge dig själv tid att läka.
  Du pendlar mellan dagar med närmast manisk aktivitet till det rakt motsatta, nattsvarta dagar som du helst tillbringar under täcket.
  Vem som helst kan ju se att du inte mår bra och är i balans.

  • Nina,

   Inte speciellt trevligt skrivet av dig, tycker jag.

  • Becca,

   Det där var väl ändå en otroligt onödig kommentar?!
   Maggan har ju själv berättat att hon tycker att det är bra för henne att göra små jobb saker ibland.
   Till dig Magdalena vill jag bara skicka en stor bamsekram <3

  • Millan,

   Jag tyckte inte det var så otrevligt, rakt och ärligt möjligtvis. Jag tror som du att Postkodlotteriet inte är ett bra jobb för Magdalena just nu. Jag menar, tänk att behöva spela glad och verka lyrisk över att människor hon inte känner vinner pengar? Pengar är bra att ha, men man kan inte köpa vissa saker… Det blir så ytligt och kan inte kännas riktigt rätt för Magda.
   Dessutom: hela programidén vill framstå som generös och att man ger till välgörenhet, men den rikaste av dem alla är i slutänden VD:n för lotteriet, i vanlig ordning.

   • Maria,

    Tack för lite support. Naturligtvis menade jag inte något illa. Tvärtom.
    Jag önskar för Magdalena att hon ska hitta lugn och ro i tillvaron innan kroppen och livet tvingar henne till det.

 9. Jenny,

  Önskar att jag kunde ta över en liten bit sorg från dig. Blotta tanken på att ställas inför det som du har gjort får mitt mammahjärta att bli iskallt. Det går inte att föreställa sig det du går igenom. Och ändå är du så otroligt duktig på att sätta ord på det som man inte kan. Det du gör är viktigt och kanske avgörande för någon annan mamma.
  Tillåt dig nu att bli ompysslad! Kram

 10. Maria,
 11. Paola,

  Hej Magdalena
  Jag gör inlägg de ggr som du visar dig sårbar, du är så stark Magdalena, som visar dig så sårbar och beskriver din smärta så naket och ärligt.
  Om du bara visste hur mkt jag önskar jag kunde stilla din smärta och sorg, krama dig så hårt och hålla om dig så länge du orkade hålla i mig. Lyssna och bara finnas dig för dig.
  Jag kramar mina tjejer extra mkt varje kväll och inser hur sårbart livet är och hur lätt saker och ting kan försvinna.
  Många kramar och låt din fantastiske make bära dig när du själv känner dig svag, han verkar vara en klippa. Skönt att du vågar be om hjälp.
  Många kramar från paola

 12. Ulrika,

  Önskar jag kunde säga något som tröstar och hjälper men vet inte… Myrsteg är kanske bästa sättet att på någotvis hitta en ny fungerande vardag , inga måsten på ett tag, tiden då barnen är i skola så ta hand om dig själv, inget jobb.. Jag vet inte.., men hoppas du får en bra vistelse i Skåne med din fina syster. En varm kram från Småland

 13. Jenny,

  Var rädd om dig och lyssna på din kropp.
  Inte konstigt att den säger ifrån, du har upplevt den värsta sorg som finns. Bra att du bloggar om din sorg, vi är många som är drabbade och det lindrar att få ta del av hur andra klarar av att hantera det. Kan andra överleva kan väl jag också göra det? Eller? Själv tycker jag ibland att jag inte är normal längre, då e det skönt att få bekräftat att det är jag visst det av andra lika drabbade av denna fruktansvärda sorg. Styrkekram <3

 14. happyvardag,

  Kära du, jag förstår precis! Dessa dryga 13 månader som gått för oss har varit en enda lång berg- och dalbana. Ups and downs och jag kan lova att jag ahr närt fruktansvärda tankar kring just människor som försöker sko sig. Här har precis arvsskiftet skett och jag är bitvis så in åt skogens trött i kropp och själ att jag bara vill gråta. Men vardagslivet pockar på uppmärksamhet och innan jag get ordet av är jag fullt upptagen av nuet samtidigt som man ska parera sorg coh saknad och bristen på tid att verkligen sörja. Skickar mina varmaste kramar till dig, fjuttigt kanske men ändå…..Ta väl vara på dig! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/04/01/vilket-aprilskamt/

 15. J,

  Varm kram till dig Maggan, man får vara ledsen!! Måtte de som försöker sko sig på din sorg lägga av NU!!! Va rädd om dig, sök tröst hos dina nära o kära!!

 16. Terese,

  Världens största kram till dig.
  Jag tycker du låter fantastisk. Så sund. Så ärlig.
  Kan inte säga att jag förstår det du går igenom men ditt sätt att uttrycka dig & dela med dig känns så jäkla sunt & äkta.
  All kärlek till dig & din familj <3
  Kram

 17. Karin,

  Kramar om dig! ❤️❤️❤️

 18. Maria,

  <3 klart du behöver paus och sörja mitt i vardagen, det är jätteviktigt för att orka vidare! Jag personligen tycker det känns så skönt och lättare att skriva då jag har mina sådana dagar! När man skriver av sig släpper hjärnan det som man funderar och grundar på och då känns det lättare efter ett tag. Bra att ta det lugnt och lyssna på kroppen när den säger ifrån, sköt om dig <3
  Imorgon är en ny dag och fånga dagen som den väljer att fånga dig, ta en dag i taget!
  Ha en fin påsk

 19. Petra Holgersson,

  jag tycker så synd om dig <3 Livet är jäkligt ibland och det känns som man vill gå under men det kommer en dag då allt blir lättare, om än aldrig detsamma … din älskade son är inte med dig och saknaden måste vara gränslös …..men Isak finns med dig, hela tiden och för alltid <3 jag tänker mig att de döda sitter på ett moln och har det gott, de finns där när vi kommer och det känns tröstande :) måste vara fruktansvärt att vara offentlig mitt i all sorg, att inte få vara ifred… Hoppas vi alla, dina bloggläsare kan trösta dig lite på vägen:) så härligt att du har din syster och familj så nära dig, som stöttar dig så mycket.. var rädd om dig du kämpe och vi finns alla här för dig på vårt lilla sätt:) vila och ha en härlig ledighet i skåne, ladda batterierna och var rädd om dig <3 stooor kram fina Magdalen !!!

 20. My,

  Kära underbara du! Vill bara skicka en stor bamsekram till dig. Du kan din kropp och själ bäst och viktigt du lyssnar till den <3 Tänker ofta på dig! Största kramen <3

 21. Pernilla,

  En lång varm styrkekram

 22. Sofia,

  Usch va jag lider med dig..

 23. Therese,

  Kram!

 24. Ullis,

  Du är beundransvärd… Du skriver vad du känner, vara i känslan…
  Du fixar att gå vidare, men det gör ont… Så är det.. Kramar Ullis

 25. Karolina,

  Underbara människa! ❤️ Beundrar din styrka och din svaghet!

 26. Mikaela,

  ❤️

 27. Caroline,

  Fina Magdalena! Du måste vara rädd om dig! Det finns inget recept på hur länge man skall sörja eller inte. Är man ledsen så är man, sorgen och ledsamheten går aldrig över, den får bara olika skepnader tycker jag. Önskar dig och de dina en riktigt härlig påskhelg I underbara Skåne! Många soliga och varma kramar från Singapore!

 28. Sofia K,

  Hej!
  Välkommen till Skåneland! Hoppas påsken kan ge lite andrum för dig och dina nära.

 29. Camilla,

  Stor kram till dig Maggan.

 30. Elin,

  Hej
  ❤❤❤❤❤❤❤
  Jag vill skicka dig lite styrka och kärlek.

  Kram

 31. Annchristine,

  Jag läser din blogg sen några år tillbaka började läsa din bok och tyckte att det var hemskt allt svårt du och din son fick uppleva nu att han inte finns här på jorden du ska veta att jag känner med dig som en medmänniska ingen människa skulle få vara med om så stor sorg skickar här massa kärlek till var rädd om dig kram annchristne

 32. Amanda,

  En stor, stor kram till dig!

 33. pernilla,

  Va?! Finns det ens sådana människor? Jag vill tro gott om alla och sådana som vill sko sig på andras sorg finns inte i min värld, hur i hela friden är de funtade?
  Svårt att skaka av sig bara, det förstår jag. Men du står högt över dem Magdalena.
  Kram

 34. tissel,

  Jag hade också en sån dag idag. Förlorade min bästa vän för 4 veckor sedan. Hon var 23 år. Man måste vara snäll mot sig själv <3

 35. Kerstinmaria,

  Kära lilla du! Att möta folk,(?) som vill tjäna pengar på din sons död, det har jag sluppit, men allt det andra känner jag igen. Massor av styrkekramar, det kommer att göra aningen mindre ont. Men det tar tid. Tyvärr lång tid. Så du gör helt rätt som tar paus från smärtan och försöker hitta på något kul. Som nattågresan till Skåne, helt rätt!

 36. Sophia,

  Men vad är det du säger min vän?? Vad är det för sjuka människor??? Vad hemskt

 37. Caroline,

  Låt barnen se att du är ledsen, låt dom vara med i din sorg. De mår inte bättre för att du trycker undan känslorna och försöker vara supermamma hela tiden.
  Nu är det ju inte samma sak det jag vart med om för ett år och tre månader sen. Då gick min lillebror hastigt bort, 26 år gammal.
  Mina barn (då 8 och 6) fick se oss vuxna både arga, ledsna och emellanåt glada.
  Jag tror det är nyttigt för dom.

 38. Carin,

  Sov, vila, sörj. Gör det du behöver för att må bra. Sköt om dig!

 39. Jane,

  Vill bara krama dig!
  Fina Fina du!
  Känner dig inte, men känner med dig!

 40. Becca,

  Magdalena vet du?
  Det är okej
  Det är okej att inte orka
  Det är okej att inte vara ”stark”
  Ibland är allt man gör överleva och det är faktiskt tillräckligt…

  ❤️

 41. Ann-Cristin,

  Hej Magdalena. Jag har precis som du förlorat min förstfödda pojke Elias som blev 16 år. Har två barn till ,Elias två år yngre bror Emil. Fick sen bara ett år efter min älskade pojkes bortgång en pojke till Gabriel. Har läst lite av dina tankar och känner i gen mig så mycket i allt du delar med dig av. Den sorg och smärta man känner tror jag inte någon kan förstå som inte själv gått i genom det. Tack för att du finns💚 Ankie

 42. Paykasakart,

  Online alışveriş sektöründe, ön ödemeli para yatırma ve çekme yöntemlerinden biridir. Paykasa firması tarafından 16 haneli olarak üretilen şifreli pin numarası ile oyun sitelerinde hesabınıza para yükleyebilirsiniz. Alışveriş dünyasında özellikle sanal sektörde son zamanlarda adına çokça rastladığımız bir alışveriş tipi olarak paykasa kart ile alışveriş yapma seçeneğini hepiniz görmüşsünüzdür.

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf