Hosta knölar och promenad

14 april, 2017
62 Kommentarer

Jag har tre tjälknölar i ugnen. Fransyskor? Har bara gjort det på älg tidigare. Flipp eller flopp. I 12 timmar har den varit i ugn. Har ingen termometer, så jag måste gå på känsla. Sen lägger jag dem i saltvatten. Olika storlekar. Någon större och två mindre. Tips?
Kl är 06, Louie har varit orolig inatt. Småfebrig i ca två veckor. Hostat, ont i halsen. Hostan har blivit värre (inte på dagarna, utan under de tre senaste nätterna) Det blir som en kvävningseffekt. Han tappar andan, och spyr. Rädd att det kan vara kikhosta? Vi har ju varit hos läkaren, han äter penicillin. Han är genomcheckad. 

MEN någon skrev när jag googlade inatt att man måste ta halsprover? Blir det samma OTÄCKA kvävningshosta inatt så åker jag in. Usch man ska inte googla. Faan vad orolig man ska vara hela tiden för sina barn. 

Give me a small break pleeeease


Frisk luft är bra. En promenad på stan och en kaffe på ett mysigt fik igår.

Thai-japansk lunch på en nyöppnad resturangen någon av er rekommenderade på Hamngatan.

Lyxdag!


Storhandlat, ikväll kommer Larssonklanen hit på middag. Knytkalas. Hoppas mina knöla blir ok, annars får jag väl springa till Max och köpa hamburgare. Det lär väl inte finns något som är öppet idag?

Vad gör du i påsk? 


Kommentarer

 1. Annika,

  Jag tycker det låter som falsk krupp. När vår dotter hade det fick vi rådet att gå ut en stund, t ex på balkongen, för att andas kall luft vilket lindrar. Är det det så växer det tydligen bort. Min flicka har inte haft några symptom efter 2 år.

 2. Anne,

  Hej
  Det låter som ni har pingpongsjuka! Att bakterierna vandrar mellan er och alla är troligen bärare. Var med om det där när mina telningar var små och det slutade med att alla åt antibiotika av olika sorter. De som redan ätit måste ha bredare spektrum än de som förstagångbehandlas. Troligen streptokocker… Lycka till och krya på er!

 3. linn,

  Visst ska köttet vara fryst när man börjar tillaga det?

  • Magdalena,

   Ja, men jag sket i det. Gjorde mötet med upptinat. Funkade toppen

 4. Cecilia,

  Åh, nu vet jag ju inte alls hur hans hosta är men det låter lite likt min dotters. Som ett brev på posten med förkylning så kommer hostan. Hostar så hon kiknar och kräks på natten. Fick äntligen träffa en superbra läkare som nu påbörjat utredning. Ev astma eller falsk krupp. Vi har fått kortisonbehandla med inhalator och det har funkat så bra! (Såg att du hade fått airomir utskrivet och den har vi med men har sluppit använda. Den är bara kortsiktigt verkande vad jag har förstått). Hur som helst, jag lider med er! Fruktansvärt jobbigt när de små inte mår bra. Hoppas han blir bättre fort! Kram

 5. Charlotte,

  Det kallas infektions astma. Låter som ett hundskall ungefär. Bra att han fått antbx. Gå in i duschen både du och han. Duscha länge, ångan gör susen. Medicinskt behöver han BÅDE antbx och luftvidgande samt
  kortison.

 6. Jenny,

  Han är väl vaccinerad? Vid ett år har han fått alla sina kikhosta-sprutor. Då är det lugnt, även om han mot förmodan skulle dra på sig kikhosta.

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf