Gästinlägg från FILIP…

30 juli, 2014
7 Kommentarer

Hej alla,
Här kommer ett litet gästinlägg från min kära make/sambo….
Det är hans tankar och intryck av ”överraskningresan till norr”

FILIP:

Jag är nu tillbaka i Skåne efter fantastiska överraskningsdagar i Härjedalen.

Lika mycket som jag tycker om överraskningar ogillar jag att inte ha allt under full kontroll, och i det här fallet hade jag ingen koll på vad som låg framför mig.

Magdalena lyckades verkligen bevara hemligheten med både vart vi skulle bege oss och vad som skulle hända.

Att vi skulle norrut och att det skulle bli någon form av aktiva dagar förstod jag, men att jag skulle vara med och driva en kohjord på häst efter mina första 30 minuter i en sadel var inget jag kunde föreställa mig. Och någonstans i mitt bakhuvud trodde jag att det nog egentligen var en flight bokad från Arlanda till någon skön och avkopplande plats….för hon känner ju mig..

20140730-020007-7207234.jpgInför resan var den här inköpslistan det enda jag fått som instruktion:
· Känger el stövlar
· Regnkläder
· Underställ
· Förstärkningsplagg
· Sovsäck
· Handskar
· Mössa
· Träningsoverall
· Badkläder
· Kniv
· Ficklampa
· Kikare
· Kamera
· Fickplunta

Trots listan var det först när vi efter en hel dags resande i torsdags kväll svängde in på Trumvallens Ranch utanför Vemdalen som det gick upp för mig att det var ridning som gällde…

20140730-020137-7297673.jpg
Efter några timmars sömn i en väldigt mysig liten fäbod utan ström, vatten (och att Magdalena tvättat sitt enda par trosor i bäcken) var det dags att möta gänget inför fredagens utmaningar på hästryggen.

Gänget bestod av Johan och Hanna som driver ranchen, David som är deras allt i allo, Leif en rutinerad ryttare från Skellefteå och Magdalena och jag som typ aldrig suttit på en häst.

20140730-104434-38674680.jpg

20140730-104433-38673308.jpg

20140730-104434-38674019.jpg
Efter att Johan och Hanna visat runt på ranchen och vi fått bekanta oss med hästarna förklarade Johan lite allvarsamt att det skulle bli en lite kortare genomgång än normalt för att korna som vi skulle förflytta kommit för nära vägen. Mao det var bara att ”sitta opp” på pållen Zeb, hålla sig i tyglarna och klämma fast sig i sadeln i riktning mot kohjorden som var på drift. Det var en härlig känsla att rida iväg men samtidigt något som jag med en gång fick stor respekt för.

Johan som var vår ”ledare” ingav med en gång ett stort förtroende och jag förstod att detta var en rutinerad kille som var lugnet själv.
Hans sköna enkla sätt att förklara vad man skulle fokusera på, framförallt hur viktigt det var att vara avslappnad men samtidigt vara tydlig med Zeb vem som bestämmer gjorde det förvånansvärt enkelt att komma igång.

Efter 10 minuter travade jag, efter 1 timme hade vi halvdramatiskt fått ihop en galet utspridd kohjord, och efter 2 timmar testade jag på att galoppera som var en magisk känsla.
För mig som aldrig sommartid upplevt Sverige mycket norr om Stockholm var det en fantastisk upplevelse att från hästryggen se allt härligt som Härjedalen levererade, jag är helt överväldigad, vilken naturupplevelse!

Om jag ska göra en kort summering:
Teamet som tog hand om oss:
De fick oss att känna oss som familjemedlemmar! Jag gillade att det var ett litet personligt gäng, inte en gång fick jag känslan av att vi var på en ”eventverksamhet” utan istället som att vi var en del av familjen. Otroligt omtänksamma och generösa med både tid och riktigt god mat i alla lägen.

TRUMVALLENS FJÄLLRIDNING och Härjedalen:
Vi mötte ny natur varje dag som, man fick ge sig ett ordentligt nyp i kinden för att övertyga sig om det var på riktigt så vackert Sverige kan vara. Betyget blev att jag övertalade Magdalena att stanna en extra natt och plana ut och njuta av lugnet och det astronomiskt vackra läget. För mig som alltid har mycket människor runt om mig och rör mig i högt tempo var det en befrielse att dricka vatten ur bäcken, ta ett dopp i dammen och att allt fick ta den tid det tog..

Ridningen:
Hästarna var pålitliga men direkta i allt de gjorde och för mig som amatör lärde jag mig snabbt att hantera dem. Att spendera ca 6 timmar om dagen på häst trodde jag skulle vara outhärdligt för kroppen. Magdalena hade varit förutseende och köpt tjockt vadderade spinning-byxor och det minimerade såklart häckslitagetJ. Om jag ska jämföra det med något motsvarade det fysiskt var en dag på hästen som en ordentlig utförsåkningsdag.

Jag kommer definitivt rida igen! Att rida i full galopp i kuperad terräng i slalom träden på fjället var bland det bästa jag gjort, vilken kick!!

Tack min älskade Mags för att du gav mig dessa oförglömliga dagar! Förutom allt skrivit ovan var det svårt härligt att få tid tillsammans bara vi som man inte på samma sätt får i vårt liv ”in the fast lane”, oslagbart!! Och Hanna och Johan på Trumvallen, ni är världsklass!

/F


Kommentarer

 1. I mitt huvud,

  Tack för att vi fick vara med lite på er härliga upplevelse! Kul att du gillade det!

 2. GC,

  Tack Filip och bra av dig att klara resan så bra som du gjorde. Men jag gissar att du körde hem sedan med glatt hjärta :)

 3. Annika K,

  Skoj att resan blev så lyckad :)

 4. Jossa,

  inspirerande!! Kanske skulle ta min ”fastline” gubbe dit …

 5. Cazi,

  Så roligt att ha hört er båda berätta om resan. Låter så kul, kanske borde testa själv nån gång ;-)

 6. Catarina Skåne,

  Tack för att du delade med dig Filip av era underbara dagar och att det gillades från din sida var härligt att höra.
  Inte för jag känner dig , men förstår att det är skillnad mot det du brukar så, Maggan hon kan hon.

 7. Anki,

  Så härligt att överraskningen blev så bra som den blev. Ett bra val av Maggan som verkligen vet hur en annars så stressad man behövde för att varva ner från allt ;-)
  Säkerligen är denna ridning i vår vackra natur ett bra avkopplingsalternativ för många av oss som annars stressar runt i vardagen :-)
  Kramar fr Skåneland

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf