Castle de’la Graafryd. Att känna sig svag, liten och otillräcklig.

27 juni, 2015
98 Kommentarer

Jag blev hämtade av Charlie och Filip på flygplatsen. ETT KÄRT ÅTERSEENDE!
Tristan är på cup och Lance på bio i Kista..

Nu har vi checkat in hos Graafryds i Sigtuna!
Hannah med familj är i Spanien och vi är husvakter! Underbart att få känna på villalivet lite….

Ps: TACK FRÅN HJÄRTAT! För att ni har tagit er tid att presentera er själva.
Jag älskar att läsa om dig!
Vad DU gör och hur ditt liv ser ut!
Tack för att VI finns här för varandra..
Du gör MIG stark. Och mina svagheter kanske får DIG att känna dig lite mindre ensam?

image

Vi har grillat och pratat livet. 

Det är lätt att man tappar bort varandra i allt kaos, när man går igenom svårigheter.

Vi är verkligen där! Fy fanken va vi kämpar, Jäklar vad jobbigt det är!
Bära eller brista…

Mansom hamnar på olika våglängder? Man når inte fram. Det blir missförstånd och påfrestningar.
Det tär, skaver, man känner frustration och otillräcklighet.
Man känner sig som ett stort öppet, levande och ilsket skavsår.

Jag och Filip har varit med om mer saker än vad andra har varit med om under två livstider.

Man släcker bränder och ska ”vara stark”
Vår uppgift under de 6 år vi har varit tillsammans är att släcka bränder.
DAGLIGEN.

Jag ÄR tuff på ytan, VILL klara mig själv..
MEN är egentligen väldigt vilsen och sårbar (säger Filip, och vägrar att ge sig)

Jag kämpar med mig själv, försöker vara proffsig på jobbet, strukturerad och sammanhållen. Men det brakar!
Jag fixar det inte alltid, fixar det inte själv.
Jag har svårt med tålamodet, sömnen, mitt humör. Mina drömmar.

Jag har svårt att handskas med den självklara tonårsproblematiken med övriga barn.. Jag har för mycket färska och smärtsamma minnen.

Jag har svårt att vara ensam, jag känner mig ensam. Jag VILL vara ensam.
Jag KRÄVER space, samtidigt som jag vill att någon bara klampar in och tvångskramar mig..

Jag räcker inte till, jag spelar.
Jag tar nya tag, och bryter ihop…
Skrattar, gråter. Sätter på mig en mask. Rannsakar mig själv.

Ibland blir jag självdestruktiv och googlar stuga i Kramfors. Lämna allt?!
Köpa ett gäng katter. Leva ensam, plåga mig själv.

Vem orkar med någon som mig?
Lika bra att bara försvinna och göra livet enklare för alla jag älskar.

Och DÅ har Filip varit ett otroligt stöd…

Det är svårt det där. En människa i sin djupaste och svåraste sorg. Man försöker vara tydlig, självkritisk.
Tappar det helt, och inser att man är vilsen.

Jag har svårt att hålla ihop ibland, och ännu svårare att vara ett stöd för andra.

Man får tunnelseende och lägger i en överlevnadsväxel. Jag måste medge att jag nog inte är den lättaste eller enklaste partner att leva med.

Vi får se hur länge herr Larsson står ut med mig :)

image

En fin kväll, mycket kärlek…
Vi hittade varandra, har pratat och kramats.
Jag ÄLSKAR Filip. Av hela mitt hjärta…

image

Jag är ju som du vet troende. Kristen.

Men jag har läst 100-tals böcker om livet efter döden. INTE för att jag tvivlar på min egen tro, utan mer för att jag söker möjligheter.

Jag vet att vi kommer träffas i himlen…
Men ÄNDÅ läser jag det jag kommer över…

Vad tror du på?

Vad tro du väntar på oss?

Tror du att de själar som lämnat oss förtidigt på någotsätt hittar tillbaks till oss via något annat?

Charlie (och de andra barnen) pratar om Isak dagligen.
MEN Charlie EXTRA mycket. Han är spontan, han ser Isak..
Senast ikväll sa han att ”Isak tittar på oss nu” han ler och vill komma ner och äta middag med oss…
Isak är här, varför kan ni inte se honom???
”Vilken tur att vi har en glasruta i taket på bilen, för då kan Isak se oss.
HÖÖÖJ MUSIKEN!!! Isak älskade hög musik!! ”Men mamma? Får han inte ont i öronen?
Vi måste prata högt så att Isak hör oss..
-Isaak! Vi älskar dig!!!!

Tack för att du finns, förgyller mitt liv och sätter  guldkant på min vardag.❤


Kommentarer

 1. Marléne,

  Oj vad jag kände igen mig med dessa ord skrivna. Orkar inte ens förklara varför. Har aldrig någonsin kommenterat i någons blogg tidigare. Men hjälp. Dina ord satte verkligen ord på det mesta jag länge känt inom mig. Tack.

 2. Anette Berggren,

  Hej! Vill bara säga att jag tycker att du är en helt fantastisk människa. Kram

 3. Jennsan,

  Googlar ständigt kontakt med andra sidan, kontakt med död anhörig osv.. Jag vill så gärna ”prata” med min döda anhöriga om så bara för en kort sekund..
  Ibland känns det som hon gick bort för flera år sen, ibland känns det som igår..
  Ibland känns det som att hjärtat ska brista av all sorg..
  Ilska ledsamhet och förtvivlan slåss mot varma minne leende och älskan

  Du har en fin blivande ”Skåne påg” Maggan.. <3

 4. Sus,

  Vilket personligt och berörande inlägg av dej. Det är fan inte så lätt det här livet, orättvist och lätt att tappa bort varandra i allt som kommer emellan. Kram från en nybliven 30 åring, mammaledig två barns mor, sambo och sjukskötare som bor på Åland

 5. Marie,

  Så fantastiskt fina ord! Livet.

 6. happyvardag,

  Skickar en tvångskram till dig i detta nu fina Maggan! Det är galet svårt att stå ut med varandras sorg och livet i sig (utan svår sorg) är en utmaning som det är. Jag tror på det böljande i stå ut och vara drivande, att tillåta sig att älskas och att själva vilja överösa med kärlek, att orka hur mycket som helst för andra och att nedlåta sig till att ta emot. Det där är livet. När man älskar någon, då står man vid varandars sida genom dessa böljande vågor. Så är det bara….

  Jag tror också på livet efter döden. Och jag tror på att mina änglasjälar lever sida vid sida med mig. Jag viskar ofta till dem att jag lever och älskar för dem med. Eller som min yngste son sa under kvälslpromenaden härmokvällen:
  ” Kvällspromenad med Milou och så Gabbe på sparcykel. Vi tar vägen förbi havet, stannar till vid bryggan och kan inte undgå att prata om en spektaktulär himmel. ”Himlen är lika bra som jordklotet”, säger han Gabbe. ”Det är bara två olika dimensioner av liv. Somliga bor på jordklotet, andra i himlen”. Jag anar vart samtalet ska ta sin riktning och tar ett djupt andetag, har inte helt lätt att hålla tillbaka tårarna. Så kikar han på mig, ler lite snett och säger: Det spelar ingen roll om Lasse( min bror, hans morbror) är i Thailand eller i himlen. Antingen är man tillsammans eller också är man i varandras hjärtan.” Jag hyperventilerar, skvätter lite iskallt havsvatten i mitt ansikte, försöker febrilt se tapper ut.Gabbe pussar mig på pannan och säger mitt i ett hoppsasteg: ” Sluta gråt mami, man vet ingenting och då måste man bara vara glad. Livet är ju härligt!”
  Ta väl hand om dig och de dina. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/06/27/soccermum-goes-caddie/

 7. Maria,

  ❤️

 8. stinzan,

  Du kämpar verkligen. Men man har ju inget val. Jag sitter inte på psyket men däremot jobbar jag på en psykavdelning som skötare. Ett mycket intressant men påfrestande och krävande jobb. Vi får in de flesta som har ” misslyckats” med att ta livet av sig. Alla människor har sitt öde och kämpar och försöker komma vidare, i mitt yrke får man höra många hemska historier. Jag har 2 vuxna söner varav en missbrukar droger och den andre sonen har varit i en deppression och viljat dö endast 17 år då. men nu 4 år efter mår han bra.Men så länge man vill leva och ser alla möjligheter med livet så kämpar man. Kram jag läser din blogg varje dag och jag beundrar dig väldigt mycke.

 9. Anna,

  Gå till familjerådgivning! Så otroligt bra! Det hjälper på så många vis!!
  Man får upp ögonen för saker man inte sett och får hjälp att faktiskt bryta/ändra sitt beteénde…från båda håll!
  RING IMORGON O boka tid!
  Kram

  • E,

   Håller med. Det är en ENORM hjälp och betyder inte att man ska separera utan snarare att man vill undvika det! Öppnar upp massor och hjälper en att kommunicera rätt.

   • Anna,

    Ja precis så är det ju! Man går dit för att man vill kämpa för det man har! Ibland kan det vara svårt att se just det, vad man har…

 10. jennie,

  Å finaste du

 11. Catrine,

  Underbara starka kloka Magdalena! Tack för att du delar med dig, gråten stockar sig i halsen och jag påminns om att glädjas åt mitt liv och ge de mina en extra puss

 12. Anna,

  Du skriver så målande lära Maggan❤️ jag är där du är

 13. Anna,

  Du skriver så målande lära Maggan❤️ jag är där du är

  • Anna,

   Ger upp…allt jag skriver försvinner ❤️kram

 14. Linda B,

  Hej du starka kärleksfulla och ärliga människa. Maggan du är en förebild och skriver så direkt i från hjärtat. Jag beundrar din styrka men också din humor och att du i all sorg och efter denna jobbiga tid som fortfarande är ger oss alla ett gott skratt och mycket känslor om och om igen. Du är fantastisk och likaså verkar Filip vara. Att glömma bort varandra kan alla göra när livet inte alltid är lätt eller går för fort men det är att hitta tillbaka till varandra och bli starkare än någonsin som är det svåra. All kärlek till dig <3

  Stor Kram Linda.B

 15. Annica,

  Ett fantastiskt öppet inlägg, jag känner inte dig men jag känner MED dig. Kärlek kan vara ett sådant oerhört stöd och livboj, ni klarar detta tillsammans ❤️ Varma kramar

 16. Eva,

  Du är såå jäkla fin Maggan! Du delar med dig om allt svåra i ditt liv och även dina glädje ämnen.
  Det är så livet är, upp och ner. Visa drabbas hårdare än andra. Men att du som offentlig person delar med dig så otroligt mycket om det vi alla människor känner ibland ska du ha massa cred för.
  Önskar dig all lycka och håll fast i den där Larsson;-)En strump-VD skulle alla ha:-))
  Stor kram till dig!

 17. Maria,

  Åh vilket inlägg. Så skönt att du kan stå för att det är jobbigt ikbland. Känner igen det med skav och irritationen när det blir massa missförstånd.
  Vi är nog igenom det också tror jag. Men det var så klockrent det du skriver.
  Tack för att du sätter ord på dina känslor.
  Kram maria

 18. Anna Skogsberg,

  Hej. Har inte kommenterat förut men har följt din blogg länge. Vill bara skicka en stor kram och du är varmt välkommen tillbaka till Kramfors.

 19. Carro,

  Jag blir så glad varje gång jag tittar in här hos dig Magdalena..
  Jag har sagt det förut..du är en oslipad diamant!
  Jag blir stark när jag läser dina nakna ord, du skriver rakt ut och rakt på, exakt så som livet är.
  Inga krusiduller!
  Du visar den äkta sidan!
  Stor varm styrkekram till dig och dom dina!

 20. Sophia,

  Min vän var dödförklarad efter en trafikolycka. Han har en del att säga och berätta om vad han upplevde på ”andra sidan.” Om vilka vi är, varför vi lever som vi gör, varför vi råkar ut för vissa händelser i livet. Mönster som alltid upprepar sig, varför? Han håller på och skriver en bok som snart kommer ut.

  Jag tror eller jag VET att du skulle få stor behållning av att prata med honom. (Han jobbar idag som terapeut, författare, föreläsare) Maila mig. Kram♡

  • Mia Beckman,

   Åh, Sophia, tror du att jag skulle kunna få hans namn?
   Min mamma dog för 1,5 år sedan, och sorgen och saknaden är obeskrivlig. Som ett öppet sår! Jag känner hennes närvaro men skulle så gärna få prata med någon som ‘vet’.
   Kram Mia

   • Sophia,

    ♡ Självklart Mia gå in på hans hemsida http://www.martinwentzel.se där hittar du en hel del intressant info och hans kontaktuppgifter. Han är verkligen något alldeles extra.

    • Karin,

     Sophia, jag skrev min kommentar efter att jag varit och kikat på hans hemsida, genom att jag följde din länk. Om han har lett människor till Jesus har han hjälpt dem att hitta rätt, annars inte. Som jag skrev; Jesus får vi fritt och för intet. Jesus dog för oss alla. Buddha var en godhjärtad människa då han levde, men han är död sedan länge. Jesus lever. :)

   • Karin,

    Här är någon alldeles extra: Jesus Kristus! Det är dessutom gratis att konsultera Honom och ta emot Honom i sitt hjärta! Låt Jesus bli din bäste vän och guide i livet!

    Kram! ❤️

    • Sophia,

     Så fint Karin

    • Sophia,

     Så fint Karin :) …Jag vill bara poängtera att jag inte på något sätt refererar till någon religiös tro eller andlig förebild, utan till en person som har en kunskap och ett material som hjälpt väldigt många människor att hitta rätt i sina liv. Däremot så har jag en enorm respekt för alla människor som lever i kärlek och acceptans – oavsett religion.

 21. Nicole-kt@hotmail.com,

  Hej!
  Jag är en kvinna på 32 år, ensamstående.
  Måste säga att du fascinerar mig ! Har sett dig på tv, hört din och din syrras skiva när jag va yngre.. Sett dig lite här och där liksom:) inte direkt haft något speciellt tycke om dig personligen. Men en dag satt jag och googlade lite olika bloggar , kom till din och började läsa…. Vet du , du chockade mig.. Du verkar vara Magdalena en underbar mor och kvinna och. Du är dig själv, du skiter i vad alla tycker och tänker och det ska du göra du kör ditt eget … Här är jag och mitt liv. Gillar att läsa det du skriver … Det känns jävligt äkta. Tro mig har aldrig fastnat för någon annans blogg men jag känner igen mig mycket i det du skriver. Egentligen är jag bara en helt vanlig tjej som läser och går vidare men idag bestämde jag mig för att lämna ett avtryck till dig! Du är en jättefin kvinna och jag vill säga dig att jag beklagar din sons bortgång. Kan inte säga mer om det. Jag va 8 år gammal när min far blev mördad i Sverige… Min mor ensamstående med 4 barn helt ensam utan släktingar vänner eller någon riktig hjälp. Min mor kämpade verkligen och hon gjorde det bra. Vi kommer ifrån Mellanöstern men jag är född i Sverige.. Vi har vår religion och våra traditioner. Jag vet att vi kommer att träffas igen efter detta liv. Allt har ett början och slut men det finns en mening i allt som händer eller hur? Så varför ska det inte finnas en mening med livet?…. Jag tror och jag vet att vi kommer att träffa våra nära o kära igen efter döden, sedan om man kommer leva ihop eller inte är en annan fråga men du kommer att se din son ISAK tro mig. Det är de enda jag kan säga dig. Jag tackar dig för att du är så öppen med dig själv och ditt liv och vad du känner och tycker. You go girl!!!! Du är en jättefin människa och jag är glad att jag lärt känna dig via din blogg som är the one and Only ÄKTA! Ha en trevlig dag vännen
  Kram nicole

 22. Mia,

  Åh du skriver så fint! Precis som det känns❤️ Kärleken behöver underhållas, det säger alla, men det är inte lätt….
  Din sorg o saknad är svår att förstå! Att förlora ett barn! Jag har 3 barn; 22, 19 och 13 år. Tanken att någon av dem går före mig är olidlig!
  Jag förlorade min mamma för 1,5 år sedan. Det är fortfarande ett öppet sår! Vill prata med henne varenda dag, och även om jag gör det så är det frustrerande att inte gå svar tillbaka
  Krama din fina mamma mycket❤️
  Kram Mia

 23. anne,

  Du hjälper många med dina utlämnande o bra ord. Skönt ni fick lite pratstund o närhet. Stor kram till dig!

 24. Anette,

  hej!
  Förstår precis. men ändå inte. Har inte förlorat ett barn men
  min pappa har cancer. Förra året var vi på Mallorca ihop o allt var som vanligt.
  fr augusti i fjol kände han sig annorlunda. Gick ner i vikt. Den 16 mars i år hittade de äntligen tumören o metastaser på levern. Han vägde 79 fr början o nu kanske 57-58 kilo. Han har genomgått 4 av 6 cellgiftsbehandlingar. men det ser inte så ljust ut.. Varje dag får man påminna sig om vad man har. Att man ska vara tacksam. Tacksam för den tid man fått o tacksam för vad man har. Men egentligen vill man bara skrika rakt ut VARFÖR? inget kommer bli sig likt. Jag ser hans begravning framför mig, Hur normalt är det? Han gav mig livet, styrkan, glädjen, modet. Hur ska jag klara mig sedan? min styrka.. men livet måste gå vidare säger de. STOR KRAM!
  ha en underbar dag!

 25. Ullis,

  Och du är inte ensam att känna, tänka så om livet, döden, ditt humör, osv, osv…
  Känner samma… Du e en cool dam, tjej, kvinna.. Vad vill du vara??.. Kul att läsa om ditt liv… Kram/U

 26. Madelene,

  Jag känner igen mig dig. Och blir berörd av er sorg och saknad! Gör ont i mig också. Kram

 27. Ullis,

  Jag förlorade min mamma för 4 år sen, träffade henne för sista gången på en sön , dog på torsdagen efter 69 år gammal.. Hade varit skönt att kunna ringa henne…Men det påminns jag om hela tiden.. Det går ju inte, hon är död, borta….. Konstigt när jag kommer på det… Vi möts aldrig igen…//U

 28. Ankan,

  Klart Charlie ser Isak, barn är mer öppna än vi vuxna tror jag. Isak är med dig i allt du gör och vill nog inget hellre än att du och din familj mår bra.Min mormor dog en gång och överlevde, förra året dog hon den” sista” gången och hon berättade att efter att ha dött en gång så var hon inte rädd för att dö ,för nu visste hon vad som väntade på henne. Efter hennes död kan jag känna att hon är med mig i allt jag gör, närmare än någonsin. .och då var vi tight i verkliga livet. Läser det du skriver och känner igen mig, känns som jag just läst om mig själv. Tycker du verkar ha ett hjärta av guld och power ifrån själen, men tillåt dig själv att må dåligt åxå. Jag är inte troende men när folk frågar brukar jag säga att jag tror på godhet, att vara snäll mot allt och alla och vår natur. Du verkar ha en fin älskande familj, och jag antar att din gube har det som min- han står nog inte ut med mig alla gånger – alla idéer och hjärnspöken man har som mänsklig, men samtidigt så undrar han vad han skulle göra utan mig ;) haha! Ta hand om dig och keep rocking! !!!

 29. Marie,

  Finaste Magdalena, du skriver så fint, tårarna rinner. Sänder all ljus och energi till Dig. Varm kram

 30. Sunshine,

  Hej vackra du. Vet inte riktigt vad som hänt eller vad du går igenom, men har själv en son på 2 år och kan inte tänka mig ett liv utan han <3 det du går igenom kan INGEN känna men du ska veta att du är en förebild att du är en grym kvinna och människa och främst en grym mamma. Du har dina vackra söner kvar som behöver dig mer än allt annat. Du är troende och vet att allt sker av en anledning, detta var Isaks öde och ni kommer att träffas en vacker dag tills dess njut av färden med dina små pojkar och din man som älskar dig över allt annat för att du FÖRTJÄNAR den kärleken. Du ska inte gömma dig, skrik ut vad du känner och krama om din familj och minns gårdagen med ett leende. Var tacksam för den tid ni fick ihop. För de minnen ni har ihop som INGET kan radera ut.

  Jag önskar dig och din familj all lycka och framgång <3 tron på högre makter får oss att förstå mycket mer och acceptera! Massa kärlek till dig <3

 31. Jenny,

  Som de sager, barn har ju ett öppet sinne och ser de som gott bort från våra liv till ett annat.
  De kommer förbi lite då och då och sager hej. Då e det barnen som ar dar och sager Hej tillbaka och berattar for oss andra vad andarna sager till dem.
  KÄRLEK TILL ALLA BARN!!

 32. Sanna,

  Ärlig och otroligt vackert beskrivit!
  Jag känner såååå jäkla mycket igen mig..
  Inte konstigt att man vara vill sticka iväg någonstans ibland och bara fly ;)
  En dagen tok strukturerad och andra bara faller allt o man känner sig som världens minsta.. Dra iväg ett mail till mig om du vill ta en kaffe i solen och bara vara o ventilera ut allt jag vet hur det är hihi.. Go girl!

 33. Alicia,

  Åååh va fint du skriver och delar med dig till andra. Du måste vara den mest öppna utav alla bloggar jag läser….du skriver precis så som livet är…upp och ner. Så som du skriver och berättar om ditt liv just nu känner vi ALLA människor någon gång då och då.
  Helt ärligt så har ditt liv gått i ett så du har inte hunnit sörja ditt älskade barn…det tar tid och lång tid kvarstår…du har också dina andra barn som behöver dig just nu vilket gör att du glömmer att sörja vilket i sin tur är bra för att du inte ska deppa ner dig….
  Jag önskar dig all lycka av hela mitt hjärta – du verkar vara en sån fin person fast jag inte ”känner” dig…trevlig sommar & ta hand om varandra! Varm kram A.

 34. Sandra,

  Vilken lättnad att läsa att fler än jag som känner och tänker så här.
  Men jag brottas även med att ha en sambo (som jag älskar) men som inte visar känslor särskilt ofta. Som inte inser att jag har behovet av en spontankram. En god morgon-puss. Som inte ser när jag har gråtit i duschen… Som inte förstår att jag ibland behöver någon som tar hand om mig när mina krafter är slut efter att ha tagit hand om allt och alla andra…
  Jaja, tack för härlig läsning! <3

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf