Alkohol och ångest

16 april, 2017
18 Kommentarer

Vilken härlig dag! Det skulle ha regnat idag. inatt  snöade det. Himlen är klarblå, vindstilla och minst 20 grader i solen.


Vi har varit i kyrkan. Tänt ljus för dem som gått i förväg. Fikat och fått välsignelsebön av prästen


Jag vågade mig på ett liiiitet glas vin i solen. Försöker undvika det, då det inte rimmar med mina ångesttabletter och medicin. Det är ingen bra mix. Inte bra att blanda… 

Ett glas är ok. Blir lite dåsig. Att dricka alkohol när man går igenom chock och bearbetar ett trauma är inte bra. Lätt att man försöker döva. Går åt skogen. 


Sitter mot husväggen på Bäckahästen och solar. Vill inte åka tillbaks till Stockholm. Stockholm skrämmer mig. Vi bor på toppen av drittningatan. Det går liksom inte att undvika. Får gåshud av bara tanken. Hade bott kvar här ett tag, om jag inte haft alla barnen och skola.


Kommentarer

 1. Sanna ag,

  Stockholm +1 grad och snö kl 17,
  så mys!!!

  Njut av ditt vin du, <3

 2. Jessie,

  Heeej😃Ni får gärna stanna här i ystad😉🌸

 3. Hanne,

  Vad soligt och fint ni verkar ha det, njut och ladda batterierna! Apropå alkohol så har jag gått från att dricka väldigt lite alkohol till att inte dricka alkohol överhuvudtaget. Inget stort steg eftersom att jag aldrig drack mer än ett halvt glas ändå men det är faktiskt stor skillnad på något sätt. Saknar det inte ett dugg och det känns fräschare – kan verkligen rekommendera det!

  • Mia,

   Håller med, alkohol har gjort sitt i mitt liv sen några år tillbaka och har ingen som helst sug efter det. I ungdomen och en tid framöver var det wow och kul och gott men nu nej tack bättre utan

  • Mikaela,

   Samma här, ett glas eller två. Nån enstaka gång. Har roligare så. Tappade fylleglädjen där vid 35…typ. Tack o lov maken likaså. Inget beslut, bara blev så, behövde kunna hämta barn från kompisar helgkvällar, ville inte förstöra helgen. Bara slöseri med pengar och förstört för hela dagen efter. För oss.

 4. Katarina,

  Ha en fortsatt skön Påsk!
  :-)
  / Katarina

 5. Sus,

  Oj, vilken planet e du på med sånt härligt väder?!? Här i Åbo skärgård har det varit kallt och snö men lite solglimt iaf.

 6. Lotte,

  Här har det med varit fantastiskt fint väder så snön smälter bort ;-) Vi gick en runda på 2 timmar och det var verkligen underbart!!

  Förstår att du inte vill tillbaka till Stockholm.. Kramar
  http://www.lotte4.blogspot.se

 7. D,

  Känns nästan som julafton på vissa håll i landet där det snöar stora snöflingor… Pust!! Njut av påsken fina du!!!

 8. Marita,

  Du skulle stannat kvar i Ystad och bearbetat det som hänt och bara rå om dig själv , kanske bo nere på Saltan ett par dagar, det
  hade nog gjort dig gott Maggan / Stor kram ❤️

 9. Katja,

  Jag var in till Sergels torg idag då dom tar bort blomhaven på tisdag om jag förstått det rätt. Var där i måndags och hade då blommor med mig, det har gett mig styrka och se kärleken och omsorgen från människor. Jag var på Hötorget 15.10 den fredagen. Vi sprang för våra liv och blev strandsatta på en restaurang vid Stureplan. Polis stod där idag också och väldigt beväpnade poliser gick på Drottninggatan. Usch, då blev det jobbigt.
  Kram

 10. Agneta,

  Tänkt på dig mycket, har bott i Sthlm i många år, mitt andra hem. Min dotter bor där och var på Åhlens city ett par timmar innan allt hände, nu kom det för nära. Du har gått igenom saker som andra inte är med om på en hel livstid och nu Drottningatan också. Hur klarar du det? Är du som Hanna också troende ?

 11. Britt,

  Det finns många goda alkoholfria viner på systemet. Den alkoholfria ölen från Carlsberg är också god.

 12. Rita,

  Jag var på Drottninggatan en timme innan det hände. Det tog ett par dagar innan jag kunde gå dit igen. Jag har pratat med personalen på en affär. Dom såg allt säger dom (inga detaljer). Dom har fått mycket hjälp av psykologet, kristeam och kyrkan. Jag läste att blommorna kommer blockas bort snart eftetsom dom lockar skadedjur.
  Annars allt är som vanligt. Design torget säljer miniatyrlejonerna ( såna som finns på gatan) som symbol om fred ellet liknande…För mig kändes det läskigt.
  Hoppas du kommer må bättre snart fast man kommer att få flashbacks utan att veta riktigt vad det är.
  Kram! <3

 13. Eva,

  Om det där är ett liiiiitet glas vin för dig så undrar jag hur dina stora glas ser ut? En halv flaska? Men jag håller med, det är alltid gott med ett glas vin och tror inte att ett glas har någon inverkan på medicineringen.

 14. Sophie,

  Vet att det är fel att blanda alkohol och medicin … men det lilla var du ändå värd tycker jag, kan inte gjort någon större skada. Njut så mycket du kan. :-)

 15. Lisen,

  Vi ska inte vara rädda då har ”de” vunnit.

  • Malin,

   Konstig den är klichefeasen alla säger!

   Jag är skiträdd, livrädd och dödsrädd för terror!

   Strandpromenader, shoppinggatorna, flygplatser, fotbollsarenor…….. den är överallt!

   Den kan drabba dig och dina nära.

   Vem kan ärligt Säga 2017 att man inte är rädd för terror?

Tack för din kommentar. Det kan ta någon minut för den att visa sig, så ta det lugnt. Kram!

“Artighet är konsten att välja bland dina tankar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

MENY

Mer från Magdalena Graaf